המדריך למניעת הידבקות המזון לפלטות במולטיקייק:
- חשוב! חובה לחמם את המכשיר מראש עד שהמנורה האדומה נדלקת ורק אז לשים ספרי שמן אחרת אם משמנים כשהפלטות קרות השמן נשרף עד לחימום הסופי! כלומר קודם כל מדליקים את המכשיר, ממתינים 3 דקות ורק אז משמנים ומיד מוזגים את הבלילה וסוגרים את המכשיר.
- מומלץ להשתמש במתכונים שהותאמו מראש במיוחד למכשיר מבחינת הכמויות, מזיגת כמויות לא נכונות ביחסים שבין הירקות לקמח תופח / ביצה / שמן / מים / אבקת אפיה בתוך המתכון יוביל לקושי במיזוג החומרים לידי עיסה אחת ולהידבקות או התפרקות המאפה!
- לפעמים מחסור בחומר גלם הוא שגורם להידבקות המזון, למשל מזיגת כמות קטנה מדי של קמח תופח או מחסור בביצים במתכון, יש לשים לב לכך ולנסות ל”שחק” עם חומרי הגלם עד להתאמה מדויקת שתפיק מתכון שמותאם למכשיר ואינו נדבק.
- מומלץ לשמן את הפלטות בספריי שמן לפני סיבוב האפיה הראשון בפלטה העליונה והתחתונה.
- חשוב! פתיחת המכשיר לפני שהמאפה מוכן גורמת להידבקות גם בחלק העליון וגם בחלק התחתון. יש לחכות עד המאפה מוכן ולא לפתוח באמצע. במאפים של בלילת עוגות מינימום לאחר 5 דקות, במאפים של בצקים מינימום לאחר 8-10 דקות.
- חשוב! יש לנקות את הפלטות עם מטלית לחה לאחר השימוש עוד כשהפלטות חמימות על מנת שלא יצטברו שומנים על הפלטות, ברגע שהשומנים מתקשים ומתייבשים על הציפוי נוצרת שכבה על הפלטה שתגרום לאחר מכן להידבקות. במידה ונוצרה שכבה זו מומלץ להשתמש במסיר שומנים אקולוגי.
- חשוב! אין להשתמש בפלטות במדיח כלים ו/או בחומרים לניקוי קשה. כמו כן שימו לב לא מומלץ להשתמש בספוגיות העלולות לשרוט את הפלטות. שימוש לא נכון יוביל להורדת שכבות הציפוי ולהידבקות המזון לפלטות!
- חשוב! יש חשיבות גדולה למתכון בהקשר של מניעת הידבקות: כלומר, למשל במתכונים של וופל בלגי לעיתים תצטרכו להוסיף קמח על מנת שלא ידבק. במתכונים של מאפינס וכד’ יש לוודא שאין חומרים שמטבעם גורמים להידבקות כמו גבינות בכמויות גדולות מדי. בנוסף חשוב מאוד לוודא שאין יותר מדי תוספות (כלומר ירקות או דברים שעלולים לגרום לחוסר איחוי של הבלילה). במידה ושמתם יותר מדי ירקות לדוגמא ופחות מדי בלילה המאפה יתפרק לכם.
- מומלץ לערבב את הבלילה היטב לפני המזיגה, בלילה צמיגית מדי עלולה להידבק.
- אין למלא את השקעים יותר מדי במאפים תופחים, מצב זה עלול ליצור תפיחת יתר והידבקות.
- יש להוציא את המאפים עם מרית מסיליקון בלבד.
- מומלץ להשתמש במנג’טים מס 2 בפלטת המאפינס ובכך לחסוך את השימון של התבנית התחתונה.
- חשוב! בהכנת מספר סטים של אפייה בין סיבוב לסיבוב המכשיר מתקרר, יש לתת לו להתחמם בין סיבוב לסיבוב כשהמכשיר אינו פתוח על מנת שיתחמם שנית. במידה ומזגתם סט אחרי סט מיד המאפים עלולים להידבק כתוצאה מכך שהפלטות אינן חמות מספיק.
**לגזור ולשמור** – טיפים בתהליכים בשימוש נכון במכשיר ביום יום על מנת שיחזיק לאורך שנים:
1.לחבר את המכשיר לחשמל, להמתין מס’ דקות עד שהפלטות יתחממו (כשהמנורה האדומה נדלקת).
2. לאחר מס’ דקות לשמן בספריי שמן קלות את החלק העליון והתחתון, אין לשמן את הפלטות כשהן קרות וכדאי לשמן רק בסט הראשון.
3. למזוג את הבלילה (לעשות דאבל צ’ק שיש מספיק קמח תופח ואין חומרים במתכון שעלולים לגרום להידבקות המזון כמו גבינות).
4. להמתין (מבלי לפתוח באמצע את המכשיר!) לפחות 6 דקות במתכוני עוגות ולפחות 6-9 דקות במאפים מורכבים יותר המכילים ירקות.
5. לכבות את המכשיר, להמתין שהמכשיר טיפה יתקרר ואז להרים את החלק העליון , להוציא את המאפים בעדינות עם כלי מסיליקון.
6. מיד בתום השימוש להשרות במים חמים עם סבון כלים, לאחר ההשריה לנקות עם מטלית לחה ולוודא הסרת מזון מיובש או שמן שנשרף! אי ניקוי מזון שהתייבש על הפלטות או שמן שהתייבש או נשרף יוביל בהכרח ליצירת בידוד בין הציפוי למאפה ולהידבקות המזון.
7. מומלץ בחום להשתמש במסיר שומנים אקולוגי לניקיון והסרת שומנים ומאפים שהתפרקו.