בקניה מעל 349 ש"ח משלוח חינם עם שליח עד הבית תוך 48 שעות!!

הוראות שימוש והפעלה

הוראות הפעלה ראשונית ושימוש יום יומי עבור מכשיר מולטיקייק מבית iCake:

לפני השימוש הראשון

  • הוצא את אופה העוגות iCake בזהירות מהקופסה והסר ממנו את כל האריזות.
  • לפני השימוש באופה העוגות iCake בפעם הראשונה, נגב את תבניות האפיה עם מטלית לחה כדי להסיר אבק, ולאחר מכן יבש אותן. נגב משטחים אחרים עם מטלית או ספוג לחים מעט.
  • כדי למנוע מעבר של סימנים מרגלי המכשיר לדלפק המטבח, הנח את המכשיר על משטח שטוח, נקי עמיד בחום, ובאופן אידיאלי על תחתית/משטח שאינם עשויים פלסטיק.
  • טיפ חשוב: יש למקם את כבל החשמל מתחת לפתח הולכת הכבל על מנת שהמכשיר יהיה יציב על משטח העבודה.

אזהרה: דאג למנוע חדירה של מים לתוך המכשיר. לעולם אל תכניס את אופה העוגות iCake למים או לכל נוזל אחר! 

הוראות הפעלה:

  • השתמש בידית המכסה כדי לפתוח את המכסה העליון של המכשיר.
  • לפני אפיית העוגות הראשונה לאותו יום, מזוג כפית של שמן צמחי על המשטח העליון והתחתון של תבניות המכשיר. מרח את השמן בעזרת מגבת סופגת ונגב שאריות של שמן מיותר.
  • חבר את התקע לחשמל. נורית המכשיר דלוקה כל זמן שהמכשיר פועל.

שים לב: בשימוש הראשון באופה העוגות iCake, עלול להיפלט ממנו מעט עשן או ריח. זה דבר רגיל ואמור להיפסק לאחר שימוש אחד או שניים במכשיר. הדבר לא משפיע על בטיחות המכשיר. אולם, הוא עלול להשפיע על הטעם של העוגות הראשונות שמכינים באופה העוגות iCake, ולכן מומלץ להשליך אותן.

  • בזמן שהמכשיר מתחמם, הכן את בלילת העוגות.
  • לאחר 3-2 דקות, המכשיר חם ומוכן לשימוש.
  • לקבלת תוצאות הטובות ביותר, אם אתה לא משתמש במנז’טים לעוגות, השתמש בתרסיס שמן לאפיה כדי לצפות את תבניות המכשיר לפני האפיה. הדבר יסייע בהוצאת העוגות מהמכשיר לאחר האפיה.

שים לב: שימוש במכשיר ללא מנז’טים לעוגות יתן לעוגות ציפוי חיצוני פריך וזהוב יותר.

  • זמני האפיה עשויים להשתנות בין המתכונים השונים; בלילה עם יותר סוכר תזהיב מהר יותר באפיה. רשום את זמני האפיה המוצלחים ביותר לכל מתכון של בלילה לשימוש עתידי.
  • לאחר שאופה העוגות iCake התחמם ולאחר הכנת המתכון, מלא כל אחד מהשקעים שבתבנית התחתונה של המכשיר ב-2/3 כפית ועד כפית אחת מלאה של בלילה. ככל שהבלילה נוזלית יותר, כך יש צורך להשתמש ביותר בלילה. במידה ואתה משתמש במנז’טים, שמן ומלא אותם בבלילה והנח אותם בתבנית התחתונה של המכשיר כשהיא חמה.

שים לב: אל תמלא את התבנית יתר על המידה, הבלילה תופחת בזמן האפיה.

  • סגור את המכסה העליון בעזרת הידית.
  • סגור את אופה העוגות iCake והמתן 5-10 דקות לאפיה או עד לסיום (תלוי במתכון בו אתה משתמש).
  • במידת הצורך, סגור את המכשיר והמשך באפיה, מספר שניות בכל פעם, עד שהעוגות זהובות ואפויות מספיק לטעמך.
  • בעזרת כפפות עמידות לחום, נקה את החלק החיצוני של המכשיר עם מגבת נייר או מטלית ניקוי לפי הצורך.
  • בסוף האפיה, השתמש בידית כדי לפתוח את המכסה.
  • בעזרת כפפות עמידות לחום, הוצא את העוגות מתבנית האפיה בעזרת כלי מטבח שאינו עשוי מתכת. כפית קטנה מפלסטיק תסייע בהוצאת העוגות.

שים לב: בדוק אם העוגות מוכנות על-ידי נעיצת קיסם עץ במרכז העוגה. אם הקיסם יוצא יבש, העוגות מוכנות.

שים לב: אם ברצונך לאפות עוגות נוספות, סגור את המכשיר כדי לשמור על החום.

שים לב: עוגות שייאפו לאחר האפיה הראשונה עשויות להיאפות מהר יותר מכיוון שכמות גדולה יותר של חום הצטברה במכשיר. ייתכן שיהיה צורך בקיצור זמן האפיה בהתאם.

  • בסיום האפיה, נתק את הכבל מהחשמל. פתח את המכסה ותן למכשיר להתקרר.
  • הוצא את העוגות האפויות..

ניקוי

אזהרה: נתק את המכשיר מהחשמל ותן לו להתקרר לחלוטין לפני הניקוי.

  1. אופה העוגות iCake לא מתפרק לצורך ניקוי.
  2. לעולם אל תכניס את המכשיר למים או לנוזלים אחרים. לעולם אל תכניס את אופה העוגות iCake או את הפלטות למדיח.
  3. במידה ולא משתמשים במנז’טים, יש לנקות ולשמן את התבנית לפני כל חימום.
  4. נקה את תבנית האפיה בעזרת מברשת אפיה או מטלית נקיה ורכה. לשימון התבנית, מרח עליה מעט שמן צמחי. בצע בקפידה את נוהל הניקוי הרשום מטה. לאחר זמן מה של שימוש, אם העוגות מתחילות להידבק, ניתן לשמן את התבנית שוב לפי הצורך. מומלץ לקרוא את המדריך למניעת הידבקות במידה ומאפה נדבק.
  5. על מנת להגן על המשטחים המונעים הדבקה, השתמש אך ורק בכלים העשויים פלסטיק או עץ.
    שים לב: אין אחריות על שריטות שנוצרו על הפלטות כתוצאה משימוש, כמו כן אין אחריות על בלאי.
  6. כדי להסיר בלילה שנאפתה והתייבשה על התבנית, מרח עליה מעט שמן. המתן 5 דקות ונגב את הבלילה שהתרככה בעזרת מגבת נייר או מטלית רכה. הסר כתמים קשים יותר בעזרת ספוג פלסטיק. מברשת ניקוי או מברשת שיניים נקיות יסירו בלילה משקעי התבנית. לתוצאות הטובות ביותר, השתמש אך ורק במוצרים המתאימים לניקוי משטחים המונעים הדבקה. אל תשתמש בצמר פלדה או כריות קרצוף גסות.
  7. את החלק החיצוני יש לנקות באמצעות חומר ניקוי שאינו שוחק ומטלית רכה ולחה. יבש את המכשיר היטב לאחר הניקוי.
  8. חשוב לנקות אחרי השימוש (עוד כשהפלטות חמימות) את הפלטות עם מטלית לחה על מנת שלא תצטבר שכבת שומן שתגרום להידבקות המזון.


המדריך למניעת הידבקות:

  1. חובה לחמם את המכשיר מראש עד שהמנורה האדומה נדלקת ורק אז לשים ספרי שמן אחרת אם משמנים כשהפלטות קרות השמן נשרף עד לחימום הסופי! כלומר קודם כל מדליקים את המכשיר, ממתינים 3 דקות ורק אז משמנים ומיד מוזגים את הבלילה וסוגרים את המכשיר. 
  2. מומלץ להשתמש במתכונים שהותאמו מראש במיוחד למכשיר מבחינת הכמויות, מזיגת כמויות לא נכונות ביחסים שבין הירקות לקמח / ביצה / שמן / מים / אבקת אפיה בתוך המתכון יוביל לקושי במיזוג החומרים לידי עיסה אחת ולהידבקות או התפרקות המאפה!
  3. מומלץ לשמן את הפלטות בספריי שמן לפני סיבוב האפיה הראשון בפלטה העליונה והתחתונה.
  4. פתיחת המכשיר לפני שהמאפה מוכן גורמת להידבקות גם בחלק העליון וגם בחלק התחתון. יש לחכות עד המאפה מוכן ולא לפתוח באמצע. במאפים של בלילת עוגות מינימום לאחר 5 דקות, במאפים של בצקים מינימום לאחר 8-10 דקות.
  5. חשוב! יש לנקות את הפלטות עם מטלית לחה לאחר השימוש עוד כשהפלטות חמימות על מנת שלא יצטברו שומנים על הפלטות, ברגע שהשומנים מתקשים ומתייבשים על הציפוי נוצרת שכבה על הפלטה שתגרום לאחר מכן להידבקות. במידה ונוצרה שכבה זו מומלץ להשתמש במסיר שומנים אקולוגי.
  6. אין להשתמש בפלטות במדיח כלים ו/או בחומרים לניקוי קשה. כמו כן שימו לב לא מומלץ להשתמש בספוגיות העלולות לשרוט את הפלטות.
  7. יש חשיבות גדולה למתכון בהקשר של מניעת הידבקות: כלומר, למשל במתכונים של וופל בלגי לעיתים תצטרכו להוסיף קמח על מנת שלא ידבק. במתכונים של מאפינס וכד’ יש לוודא שאין חומרים שמטבעם גורמים להידבקות כמו גבינות בכמויות גדולות מדי. בנוסף חשוב מאוד לוודא שאין יותר מדי תוספות (כלומר ירקות או דברים שעלולים לגרום לחוסר איחוי של הבלילה). במידה ושמתם יותר מדי ירקות לדוגמא ופחות מדי בלילה המאפה יתפרק לכם.
  8. מומלץ לערבב את הבלילה היטב לפני המזיגה, בלילה צמיגית מדי עלולה להידבק.
  9. אין למלא את השקעים יותר מדי במאפים תופחים, מצב זה עלול ליצור תפיחת יתר והידבקות.
  10. יש להוציא את המאפים עם מרית מסיליקון בלבד.
  11. מומלץ להשתמש במנג’טים ובכך לחסוך את השימון של התבנית התחתונה.
  12. בהכנת מספר סטים של אפייה , בין סיבוב לסיבוב המכשיר מתקרר, יש לתת לו להתחמם בין סיבוב לסיבוב.

הנחיות אחסון

  1. ודא שהמכשיר מנותק מהחשמל וקר לחלוטין.
  2. סגור את המכסה.
  3. גלגל את כבל החשמל סביב המקום המיועד לו בתחתית המכשיר.
  4. אל תפעיל לחץ על האיזור שבו הכבל מתחבר למכשיר. הדבר עלול לגרום לכבל להישחק או להיקרע.

אזהרה: לעולם אל תאחסן את אופה העוגות iCake כשהוא חם או מחובר לחשמל. 

המשך כאורח

הזן כתובת מייל לשליחת קבלה.

קניה כאורח אינה מאפשרת לצפות בהיסטוריית קניות ובשמירת מועדפים, מומלץ להירשם לאתר

דילוג לתוכן