טיפים נוספים לאפייה
- נפה את כל המרכיבים היבשים יחד. אין צורך לערבב את חלמוני הביצים והחלב בנפרד. פשוט הוסף אותם לתערובת הקמח והשתמש במקציף או מיקסר כדי לערבב את כל המרכיבים היטב.
- אל תפתח את אופה הקייק פופס iCake במהלך האפיה כיוון שהדבר עלול לגרום לשינוי בזמן האפיה.
- אפה את הקייק פופס לחלוטין לפני שאתה מוציא אותן מהמכשיר (בדרך כלל 5-6 דקות).
- בהכנת הבלילה לקייק פופס, אל תערבב את המרכיבים יתר על המידה אחרת העוגות יצאו דחוסות. ערבב את הבלילה רק עד שכל הגושים של החומרים היבשים יעלמו בתערובת.
- הכמות האופטימלית של בלילה להכנת עוגות בצורה מושלמת וללא זליגה מהצדדים משתנה בהתאם לסוג הבלילה.
- ניתן להשתמש במנז’טים לקייק פופס כדי להקל על הניקוי ולצורך אפיית קייק פופס שנראות מקצועיות יותר. במידה ומשתמשים במנז’טים כאלה, יש לשים 7 מנז’טים בתבנית. רסס את כל המנז’טים בתרסיס שמן לפני שתמלא אותם בבלילה.
- ניתן להקפיא את הקייק פופס. יש לצנן אותן לחלוטין על רשת ולאחסנן בשקית ניילון או בקופסה להקפאה.
- הפשר קייק פופס קפואות על-ידי חימום בטוסטר אובן עד שהן חמות ופריכות, או על-ידי חימום במיקרוגל במשך כ-20 שניות. אל תחמם יתר על המידה. ניתן לצפות או לזגג את הקייק פופס המופשרות לאחר שהתקררו.
- להכנת קייק פופס עם פחות סוכר: צפה את העוגות בסירופ מייפל, ריבה, וכו’ שאינם מכילים סוכר או שמכילים תחליפי סוכר.
- לעוגות מופחתות שומן וכולסטרול: השתמש בחלב רזה והוצא את חלמוני הביצים מהמתכון. השתמש תמיד בשמן צמחי נוזלי כמו שמן קנולה, תירס או חמניות במקום חמאה.
- קייק פופס עם יותר סיבים תזונתיים: החלף 1/2 כוס או יותר של קמח לבן בקמח מלא. החלף 1/4 כוס של קמח לבן בסובין חיטה או סובין שיבולת שועל.
המדריך למניעת הידבקות:
- חובה לחמם את המכשיר מראש עד שהמנורה האדומה נדלקת ורק אז לשים ספרי שמן אחרת אם משמנים כשהפלטות קרות השמן נשרף עד לחימום הסופי! כלומר קודם כל מדליקים את המכשיר, ממתינים 3 דקות ורק אז משמנים ומיד מוזגים את הבלילה וסוגרים את המכשיר.
- מומלץ להשתמש במתכונים שהותאמו מראש במיוחד למכשיר מבחינת הכמויות, מזיגת כמויות לא נכונות ביחסים שבין הירקות לקמח / ביצה / שמן / מים / אבקת אפיה בתוך המתכון יוביל לקושי במיזוג החומרים לידי עיסה אחת ולהידבקות או התפרקות המאפה!
- מומלץ לשמן את הפלטות בספריי שמן לפני סיבוב האפיה הראשון בפלטה העליונה והתחתונה.
- פתיחת המכשיר לפני שהמאפה מוכן גורמת להידבקות גם בחלק העליון וגם בחלק התחתון. יש לחכות עד המאפה מוכן ולא לפתוח באמצע. במאפים של בלילת עוגות מינימום לאחר 5 דקות, במאפים של בצקים מינימום לאחר 8-10 דקות.
- חשוב! יש לנקות את הפלטות עם מטלית לחה לאחר השימוש עוד כשהפלטות חמימות על מנת שלא יצטברו שומנים על הפלטות, ברגע שהשומנים מתקשים ומתייבשים על הציפוי נוצרת שכבה על הפלטה שתגרום לאחר מכן להידבקות. במידה ונוצרה שכבה זו מומלץ להשתמש במסיר שומנים אקולוגי.
- אין להשתמש בפלטות במדיח כלים ו/או בחומרים לניקוי קשה. כמו כן שימו לב לא מומלץ להשתמש בספוגיות העלולות לשרוט את הפלטות.
- יש חשיבות גדולה למתכון בהקשר של מניעת הידבקות: כלומר, למשל במתכונים של וופל בלגי לעיתים תצטרכו להוסיף קמח על מנת שלא ידבק. במתכונים של מאפינס וכד’ יש לוודא שאין חומרים שמטבעם גורמים להידבקות כמו גבינות בכמויות גדולות מדי. בנוסף חשוב מאוד לוודא שאין יותר מדי תוספות (כלומר ירקות או דברים שעלולים לגרום לחוסר איחוי של הבלילה). במידה ושמתם יותר מדי ירקות לדוגמא ופחות מדי בלילה המאפה יתפרק לכם.
- מומלץ לערבב את הבלילה היטב לפני המזיגה, בלילה צמיגית מדי עלולה להידבק.
- אין למלא את השקעים יותר מדי במאפים תופחים, מצב זה עלול ליצור תפיחת יתר והידבקות.
- יש להוציא את המאפים עם מרית מסיליקון בלבד.
- מומלץ להשתמש במנג’טים ובכך לחסוך את השימון של התבנית התחתונה.
- בהכנת מספר סטים של אפייה , בין סיבוב לסיבוב המכשיר מתקרר, יש לתת לו להתחמם בין סיבוב לסיבוב.